Brödbullar:
blir ca 15 brödbullar
Ugn 250-275 grader
50 g smör eller margarin/ ½ dl flytande margarin
5 dl mjölk
50 g jäst (ett paket)
1 tsk salt
2 msk sirap
1 tsk stött eller mald fänkål
Gör så här:
Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken värm den till 37 grader (fingervarmt).
Dela sönder jästen i en bunke, häll sedan i lite av degspadet och rör ut (inga klumpar).
Häll sedan i resten av degspadet och sedan häller du i saltet, sirapen och fänkålen och
nästan allt mjöl, spara lite till ut bakningen. Arbeta ihop till en bra smidig deg.
Jäs under bak duk 40 - 65 min. Sätt på ugnen.
Knåda degen på mjölat bakbord. Rulla till runda ``bollar´´.
Sätt in i ugnen i 15-20 min. Klart
Källa: Vår kok bok
Varm choklad:
1 person, tar ungefär 2 min att göra
En mugg mjölk
2-3 tsk strösocker
1-1½ tsk kakao
( ½ tsk vanilj socker om man vill)
Gör så här:
Värm upp allt i en kastrull och vispa.
Häll upp i en mugg. Klart
Källa: Jag själv
// Julia <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar